esmaspäev, 3. august 2015

Sügisteater „Lõikuspidu“ tulemas

Olen koostamas raamatut, mis võtab kokku Ambla valla põllumajandusliku ajaloo. Töö on osutunud planeeritust mahukamaks, mistõttu on raamatu ilmumise kuupäeva raske ennustada. Raamatu koostamise käigus olen vestelnud mitmete inimestega, lugenud tollaseid ajalehti ja arhiiviandmeid ja nõnda on tekkinud tollasest elu-olust päris hea pilt. Nii tekkis omakorda idee tuua rahva ette ka teatrietendus, mis läbi ilukirjandusliku töötluse kirjeldab siiski nõukogudeaegset Aravete kolhoosielu. Etenduses on kasutatud mitmeid reaalseid toimunud sündmusi, kuid enamuses on siiski tegemist fiktsiooniga. Etendus „Lõikuspidu“ saab olema lõbus jant suure hulga osavõtjatega. Mis saab viimasel lõikuspäeval, kui kohal on telegrupp, sefid, kontrollid ja samas tuleb ette valmistada ka lõikuspeo eeskava.
Kõige selle juures on mul üleskutse inimestele, kellel on pajatada kolhoosiaegseid lugusid, pange need paberile ja saatke mulle või saan vajadusel tulla kohale, jutu salvestada ja siis juba ise paberile panna. Oodatud on ka vihjed  inimeste kohta, kellega võiks sellel teemal vestelda. Hiljem saavad lood kirja pandud ka raamatusse.
Lavastus on planeeritud välja tuua 16. – 18. Oktoobril Sääskülas asuva vana sigala põhuhoidlas. Lavastusse on kutsutud kaasa tegema kohalikud harrastusteatrid Alburahva Teater, Ambla näitering „Anne“ ja Jalgsema Külateater. Kellel tekkis soov samuti etenduses osaleda siis andke julgesti teada. Teised pange need kuupäevad kalendrisse kirja ja tulge kindlasti vaatama. Lavastuse väljatoomist toetavad Ambla Vallavalitsus ja Kohaliku Omaalgatuse programm. Info palmistearlet@gmail.com või 53445996

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar