esmaspäev, 9. oktoober 2017

Hoidu Jõmmi eest

Mõistujutt. Klassis koos teiste tublide õpilastega õppis "Tugev Jõmm". Jõmmil oli jõudu, kuid ideid vähe. Autoriteedi saavutamiseks solvas teisi ja vibutas rusikat. Sellele võimule oli teistel raske vastu astuda. Teised pakkusid talle kommi, mille Jõmm tänamata ära sõi. Jõmmi jaoks oli ainsaks eeskujuks Õpetaja. Õpetajat kuulas ta hoolega ja tegi kõik tema tahtmist mööda. Ei huvitanud Jõmmi, et Õpetaja käsud polnud klassikaaslastele meelt mööda ja rikkusid klassikaaslaste omavahelist sõprust. Ühel ilusal päeval ei tahtnud teised enam Jõmmiga suhelda. Kaua võib? Hakkasid hoidma omaette ja kampas plaani pidama. Jõmm läks närvi ja vahetas taktikat, hakates ässitama endisi kaaslasi teineteise vastu. Tema jaoks oli tugevus suurim jõud ja sellest, et teised pidasid tarkusest, viisakusest või hoolivusest, ei tahtnud Jõmm midagi kuulda. Mis teha kui rohkemaks pole endal ideid.
Hea küll. Seda mõistujuttu võiks veel kaua kirjutada, aga aitab siin. Mida rohkem mulle tele- või arvutiekraanilt reformierakonna reklaam näkku viskub, seda tüütumaks see muutub. Oma pika võimuloleku ajal ei suutnud nad ellu viia toimivat regionaalpoliitikat ega halduspoliitikat ja seda on näha ka reklaamides, kes suurlinnade sellid teineteist palliga loobivad ja väiksemad kaaslased on unustatud. See on hea märk nende suhtumisest, kus isegi erakonna sees pole olulised maakohad ja väikelinnad. Teises reklaamis üritatakse ennast vastandada Keskerakonnaga. Äärmiselt inetu käik, kus lisaks segatakse riiklik poliitika kohalikesse valmistesse. Oma võimuloleku ajal on Reform suretanud teaduselu, kultuurielu, hariduselu ehk kõik selle, mis hoiab elus rahvusliku eneseteadvust ehk kõike seda, mis mind inimesena kordumatult Eesti riigiga seob. Liskas on nad suurfirmade käepikendusena teinud kõik väikeettevõtluse lõpetamiseks.
Kui puuduvad endal ideed... Miks siis ometi valitakse nad ikka ja jälle tagasi?? Inimesed vaadake nende ajalugu ja otsustage siis. Tean, et kellegi halvustamine ei too kunagi head, aga ei suutnud vastu panna. Ma väga loodan, et rahvas annab neile võimaluse valitsemisest puhata ja uusi ideid koguda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar