kolmapäev, 4. oktoober 2017

Valimispeol

Käisin eile kogunisti kahel "vali-mind-peol". Kõigepealt alustasin EKRE peol, kus sai kohe kanget pandud ja omad "joogid" ära joodud. Kuna hoog oli sees, siis panin edasi teisele peole, kus valimisliit Järva Valla Heaks pakkus rahvale lahjemat kraami. Sellest oli tuju nii üleval, et koju jõudes lugesin veel postkasti saabunud klantspiltidega flaiereid peale. Hommikul äragates oli selline valimispohmell. Ei tea, kas Reform, Kesk ja sotsid ka pidu peavad. Käiks seal ka ära. Reform olla pidanud, aga minusuguseid "külapätte" sinna ei kutsutud. Äkki võtab veel sõna ja kogu ilus kava on uppis.
Kõige selle juures tekib mul ainult üks küsimus, et mille nimel kandidaatid seda ristiretke ette võtavad. Ei saa ju olla, et sa kulutad oma raha ja aega, et siis istuda volikogus 10 -eurose kompensatsiooni eest. See ei saa ju olla eesmärk! Järelikult on neil muud huvid.
Mis need olla võiks? 1. Olla osa otsustusprotesessist, et suuremad hanked läheks õigetele inimestele ja siis sealt osaliselt tagasi otsustajatele. 2. Suunata valla tellitud teenused õigetele firmadele, et siis osa sellest rahast jõuaks tagasi tellijatele. 3. Seda on räägitud kõige rohkem, et mõjukatele ametipostidele oleks pandud omad inimesed või saaks ise mõne sooja koha vallavalitsuses. 4. Siiras huvi oma kodukoha arengu vastus, olla kasuks oma kogemuste ja teadmistega valla otsuste kujundamisel. Viimane ajab valijaid naerma, keegi ei usu seda. Mõelgem sellele, et milline võiks olla teie valitava kandidaati eesmärk.
Selgitan oma argumente. Mina andsin nõusoleku kandideerida just punktis 4 toodud põhjustel. Tegelt on tekkinud isegi väike hirm, kui olen asjasse süvendes aru saanud, kui tohutu tööpõld uuel volikogul ees seisab. nt tuleb sisuliselt kõik haldusaktid uuesti koostada ehk millise senise omavalitsuse teinekord päris vastukäivatest haldusaktidets lähtutakse. See , mis peale valimisi lahti läheb , on suur segadus. APPI. Olen kindel, et siin tuleb mitmeid kohtuprotsesse tingituna olematust juriidikast.
Minu kandideerimise teiseks argumendiks oli, et taas EI saaks võimule inimesed, kes on ennast juba näidanud suutmatute juhtidena. Loodan väga et rahvas on sellega nõus ja seepärast -
vali keda tahes, peaasi, et sa EI VALI reformierakonda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar